Färg och form




Detta är resultatet av den gångna veckans uppgift att skapa något med mycket färg. Jag började med att  måla själva brickorna svarta sen blandade jag en rödnyans där jag även blandade i gipsrester som sedan blev den ojämna ytan , snören fästes och sen sprayade jag över det hela till sist satte jag även på gröna träpärlor och rosa piprensare. Denna går att använda på många olika vis, eftersom den både har en nål (på baksidan) och en ögla (som ni ser på bilden), dock var min tanke att man ska ha nålen instoppad i byxfickan där fram. En kommentar jag fick om detta var att det såg ut som en kompis på något vis.
Detta blev klart ganska fort så jag gjorde även:



Detta är vad jag kallar lillebror , eftersom denna är mycket mindre än den andra men i princip gjort på samma vis bara lite enklare, jag tog garn och lindade runt plattan när den var svartmålad sen sprayade jag över garnet så det fick ett mönster och även målade /sprayade fransarna.

Plattorna i dessa projekt är gjorda av:


Gammal plast/gummimatta som jag hittade i materialförrådet. Det kan man inte tro va?? =)


// © iDA


Pussa en groda så kanske det blir en prins...




En grön groda blev det, komplett med både krona och pussmun, men det blev ändå  ingen prins.  Medföljande detaljer till denna groda är blomma (ros?) och en diamantring.

// © Ida


Den svarta hingsten




Ännu ett nytt djur gjort av plastelina, denna gång blev det en häst. Hästen är nu en i gänget med de andra djuren/figurerna.

// © Ida


En snabb Sneak Peak...



Detta är då denna veckas projekt med färg och form. Det hela är dock inte klart än, utan ska även sprayas med mera. Färdiga resultatet syns såklart här när det är klart. Det är ett smycke som kan användas på olika sätt som utsmyckning ungefär, på baksidan sitter som en brosch nål och på bilden ser ni även en ögla.

Emalj

Detta är resultatet av när jag första gången använde emalj, dock ger inte bilderna emaljens rätta färg eftersom den nästintill är "skrikigt grön".




// © Ida


En kossa och vänner

Här är en ko som jag gjorde idag av Plastelina mest för att en i klassen (Elin)  önskat att jag ska göra en ko till henne ( samma som även har  fåret och en gris (den grisen har  jag dock inte gjort) I alla fall här är då kossan i sin helhet.















Kossans nya hem hos grisen, fåret och även svanen som tillverkades efteråt.







Det här är som det ser ut i hyllan vid min plats:
1. 2 grisar, en katt och en "gipsklump"
2. Ett rosa hjärta
3. En svart blomma




// © Ida


Ett svart får




Elin, en klasskamrat pratade om svarta får en dag. Därför när jag inte hade något att göra och Elin inte var där gjorde jag ett svart får av lera (Plastelina?) som även fick en tillhörande lapp runt halsen där det stod ungefär: Hej jag är ett litet svart får , får jag bo hos dig? TACK " Detta fåret ställdes sen på Elins bänk och fick såklart ett nytt hem.

Ännu ett försök




Att teckna av Neytiri ifrån AVATAR.

L I K G I L T I G

Vi hade då redovisning på sneak peaken jag visade innan på en ostbit. Här är det färdiga resultatet.



 

 

 

Det hela började med at vi fick varsin lapp med ett ord som vi inte fick säga till någon i klassen men idag var det så redovisning och jag kunde äntligen avslöja mitt ord som var likgiltig men innan vi avslöjade vilka våra ord var fick vi postIt lappar som vi sedan skulle skriva på vad vi tänkte på när vi såg de andras smycken och sen sätta lapparna up och ner vid smycket. Sedan fick vi alla läsa upp vad vi fått för ord eller liknande och orden jag fick på mitt osthalsband eller likgiltighets halsband var:

OST

FROSSA

MÖSS

TECKNAD FILM =)

IHÅLIGT

SMAK KÄNSLA

MAT

KANTIG
 



allt detta började med att jag frågade min pappa om vad han tänkte på när jag sa ordet och det blev då "det är som en hushållsost, utan smak utan lukt och ingen fin färg" och då ritade jag en ost bit och sedan blev det då ”sneak peak” osten. Sen jobbade jag vidare på det hela och resultatet blev som bilderna visar.



//© iDA


RSS 2.0